skip to Main Content
Kukka-asetelmia Rippijuhliin – Tilaustyö
Kukka-asetelmia rippijuhliin.

Kukka-asetelmia rippijuhliin – tilaustyö

Kukka-asetelmia rippijuhliin

Tein tilaustyönä muutamia kukka-asetelmia viikonloppuna olleisiin rippijuhliin. Kysyin päivänsankarilta toiveita etukäteen ja pyysin häntä piirtämään kuvan toivomastaan asetelmasta samalla kun hän toi astiat, joihin kukka-asetelmat oli tarkoitus tehdä. Alun perin toiveena oli kaksi samanlaista / saman tyylistä asetelmaa, joista toinen saisi olla hieman pienempi. Tilaus kuitenkin hieman kasvoi, ja loppujen lopuksi kukka-asetelmia tehtiin yhteensä neljä: kaksi isompaa ja kaksi pienempää. Kukkien suhteen sain melko vapaat kädet, punasävyistä ja esimerkiksi ruusua tai vastaavaa oli toiveena.

Jätin kukkien hankinnan perjantaille, jotta kukat olisivat mahdollisimman tuoreita vielä sunnuntainakin. Samalla hankin myös märkätiiltä (oasis), johon kiinnitin kukat asetelmissa. Kukkia hankin ruusujen (vaaleanpunainen, punainen ja valkoinen) lisäksi myös jalopioneja (lajitelma eri punertavan sävyisiä – poistohinnalla, taisivat olla sesongin viimeiset), vaaleanpunaisia neilikoita ja tietenkin valkoista harsokukkaa. Lisäksi tuli pitkäversoista murattia sekä valkokirjavalehtisenä (ruukku) että kokonaan vihreänä (muutama oksa).

Isompien asetelmien lisäksi tein vielä pienemmät asetelmat ”jämäkukista” samanlaisiin astioihin. Pienemmissä asetelmissa käytin märkätiilen verhoamiseen lisäksi omalta pihalta kerättyjä tuoksuvatukan (Rubus odoratus) lehtiä. Pienemmissä asetelmissa oli vain ruusua, neilikkaa ja harsokukkaa, pionit käytin isompiin asetelmiin.

asetelma_piirros Tämän kuvan pohjalta suunnittelin ja toteutin isommat kukka-asetelmat.
asetelmat_pohja Astiat asetelmien alla olivat melko pienet, joten vettä piti lisätä päivittäin.
kukka-asetelmia Valmiit asetelmat lähdössä tilaajalle.
kukka-asetelma 2 Tämä sivupöydän iso asetelma oli hieman pienempi kuin pääpöydässä ollut.
kukka-asetelma1 Pääpöydän kukka-asetelma.
lähikuva_kukka-asetelma Lähikuva pääpöytään tulleesta kukka-asetelmasta.
kukka-asetelma_pieni Lisäksi tein tällaiset pienemmät kukka-asetelmat "jämäkukista".
kukka-asetelma_pieni2 Pienempi kukka-asetelma paikoillaan. Alla oleva kivitaso on myös meiltä.

Kuvat saa aukeamaan todellisessa koossa klikkaamalla kuvaa. Kuvatekstit eivät valitettavasti näy erillisessä kuvassa.

Kukka-asetelmat olivat omasta mielestäni oikein onnistuneita ja ne kuulemma keräsivätkin paljon kehuja. Olisivat kuulemma sopineet häihinkin pöytäkoristeiksi. Pääasia kuitenkin on se, että tilaaja tykkäsi asetelmista ja sai onnistuneet juhlat kaikin puolin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ostoskori

Back To Top
Haku