skip to Main Content
Pöytäkukat Häihin – Luonnonkasveja Koristeeksi
Kimput tehtiin 0,5 litran hillopurkkeihin, joissa oli koristeena pitsiä ja satiininauhaa.

Pöytäkukat häihin – luonnonkasveja koristeeksi

 Pöytäkukat häihin – luonnonkasveja koristeeksi

Sain toimeksiannon miettiä pöytäkukat koristeeksi häihin. Morsian näytti pari esimerkkikuvaa minkä tyylisiä hän oli ajatellut ja esitti väritoiveet. Morsian toivoi myös, että mahdollisuuksien mukaan käytettäisiin luonnosta löytyviä kasveja. Perinteisemmistä leikkokukista valinta olisi kohdistunut neilikoihin ja harsokukkaan sekä johonkin vihreään, mutta jo alkuun totesimme, että ainakin ”vihreä” saadaan luonnosta hyvinkin helposti. Koiranputki (Anthriscus sylvestris) ja muut sirokukkaiset putkikasvit ovat perinteisiä ja helppoja keinoja korvata harsokukka, ja olenpa joskus käyttänyt mesiangervoakin (Filipendula ulmaria) vastaavaan tarkoitukseen – etenkin nuppuisena se sopii oikein hyvin. Näin elokuun alkupuolella kuitenkin sekä koiranputket että mesiangervot ovat jo ehtineet ränsistyä  sen verran, että niitä on hieman vaikeampi löytää. Sen sijaan siankärsämöä (Achillea millefolium) ovat tienreunat valkoisenaan tähän aikaan, joten päätimme kokeilla sitä. Neilikan sijasta päätimme kokeilla vanhoilta pihoilta hyvin usein löytyvää rohtosuopayrttiä (Saponaria officinalis), jonka hennon vaaleanpunainen väri oli morsiamen mieleen.

Tein muutamia erilaisia kokeiluversioita kimpuista etukäteen, ihan testattavaksikin, että miten kukat kestävät maljakossa. Testien tuloksena päädyimme valitsemaan rohtosuopayrtin, siankärsämön ja mustikan (Vaccinium myrtillus). Mustikasta kimppuun laitettiin varvut, marjat olisi voinut jättää koristeeksi, jos niitä olisi sattunut olemaan, mutta tällä kertaa tuosta erästä (noin 60-80 varpua) löytyi kuitenkin vain 3 mustikkaa. Vihreistä kokeilussa oli myös saniaisia, lupiinia ja leppää, ja yhtenä vaihtoehtona / lisänä kokeilimme mäkimeiramia (Origanum vulgare). Valitut kasvit olivat siis oikeastaan kaikki vanhoja, tuoksuvia rohdoskasveja.  Isossa juhlatilassa kasvien tuoksu ei onneksi ollut liian häiritsevä, etenkin siankärsämön tuoksu saattaa nimittäin olla jopa epämiellyttävä. Tein kukkakimput valmiiksi häitä edeltävänä päivänä, ja annoin ohjeet miten kimppujen hyvänä pysymistä voi varmistaa. Kuulemma kukat olivat edustuskunnossa vielä juhlassakin.

Kimput saatiin aikaan muutamalla kukkavarrella.

Kimput saatiin aikaan muutamalla kukkavarrella.

Kukkakimput tehtiin "lähikasveista".

Kukkakimput tehtiin ”lähikasveista”.

Juhlasali alkaa olla vähitellen valmiina.

Juhlasali alkaa olla vähitellen valmiina juhlaan.

Kuvat saa aukemaan suurempana klikkaamalla kuvaa. Harjoituskimpuista löytyy juttua henkilökohtaisesta blogistani osoitteesta http://tankimaatein.blogspot.fi/2016/07/harjoituskimppuja.html.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ostoskori

Back To Top
Haku