skip to Main Content
Onnittelukimppu, Sidottu, Perille Toimitettuna

Onnittelukimppu, sidottu, perille toimitettuna

Onnittelukimppu, sidottu, perille toimitettuna

Onnittelukimppu ilahduttaa mieltä, ja sellainen on mukava saada, vaikka muutoin ei juhlisikaan. Onnittelukimppu tai muu kukkatervehdys sopii myös sellaiselle, jolla on jo kaikkea. Kaunis, sidottu kimppu ilahduttaa oikealla hoidolla pitkään (toiset kukkalajikkeet kestävät jopa viikkoja hyvänä ja toiset vain muutaman päivän), ja halutessaan sen voi kuivattaa, jolloin se ilahduttaa vieläkin pidempään. Kukkakimpun elinikää voi pidentää säilyttämällä sitä viileässä (ei liian kylmässä!) ja vaihtamalla vedet säännöllisesti. Veden vaihtamisen yhteydessä kannattaa tarkistaa varsien leikkauspinnat. Uudet leikkauspinnat tehdään terävällä veitsellä, jotta kasvin solukot eivät vaurioidu. Leikkokukkavirkisteitä voi myös käyttää, ne parantavat veden laatua ja antavat kasveille tarvittavia ravintoaineita. Vanha keino kimpun eliniän pidentämiseksi on laittaa maljakkoon veden lisäksi sokeripala, joka myös antaa jonkin verran ravinteita kasveille.

Mikäli kukkakimpun haluaa säilyttää esimerkiksi olohuoneessa paraatipaikalla, jossa huonelämpöä ei halua laskee kovin matalaksi, voi miettiä kannattaisiko kukat laittaa esimerkiksi yöksi johonkin hieman viileämpään paikkaan. Vetoisia paikkoja ja hedelmien tai lämpöpatterin läheisyyttä kannattaa välttää. Myös veden lämpötilalla on väliä. Usein raikas, kädenlämpöinen vesi sopii parhaiten sekakimpulle. Ruusut (ja muut puuvartiset) pitävät lämpimästä vedestä (noin 40 asteinen) ja tulppaanit ja muut sipulikukat kylmemmästä. Esimerkiksi Yhteishyvän verkkosivuilta löytyy lisää hoito-ohjeita, joiden avulla onnittelukimppu säilyy pidempään hyvänä.

Tässä syksyn aikana olen saanut sitoa tilauksesta muutaman onnittelukimpun, jotka olemme toimittaneet perille asiakkaan toivomana päivänä. Kimput on tehty asiakkaiden toiveiden mukaan, asiakkaan määrittelemällä hinnalla. Kukkien ja muiden materiaalien määrä riippuu tietenkin asiakkaan toivomasta hinnasta. Samoin kuljetusmaksun osuus sisällytetään kimpun hintaan, eli asiakkaan tarvitsee vain antaa toiveensa kimpun suhteen ja määritellä sille sopiva hinta. Kirjoittelin jo aiemmin kahdesta sitomastani kukkatervehdyksestä, ja nyt tässä jutussa esittelen pari seuraavaa.

Kuvat saa aukeamaan suurempana klikkaamalla kuvaa. Kuvatekstit eivät valitettavasti näy suuremmassa kuvassa.

onnittelukimppu_vaalea Vaaleasävyinen onnittelukimppu koostuu ruusuista, neilikoista ja krysanteemeista. Lisänä harsokukkaa, mustikanvarpuja ja risuja sekä muutama aronian marja.
kukkakimppu, sidottu Luonnonmateriaalit kukkakimpussa tuovat sille ilmettä.
onnittelukimppu_oranssi Oranssisävyinen onnittelukimppu koostuu ruusuista, neilikoista ja kysanteemeista sekä harsokukasta.
Pallomainen kimppu Oranssisävyinen kimppu on muodoltaan pyöreähkön pallomainen.
ruusukimppu Pikkukimppu valkoisesta ruususta ja harsokukasta.
kukkien kieli Kimpun 9 kukkaa viestivät kunnioitusta ja ikuista ystävyyttä. Myös kukkalajikkeilla on omat merkityksensä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ostoskori

Back To Top
Haku