skip to Main Content
Pihakiveys, Tilat Pyykkihuollolle – Pihan Kunnostaminen, Osa 1
Pihakiveys - tilat pyykkihuollolle

Pihakiveys, tilat pyykkihuollolle – Pihan kunnostaminen, osa 1

Pihakiveys , tilat pyykkihuollolle – Pihan kunnostaminen, osa 1

Kun talo on kunnossa, on paremmin aikaa ja tarmoa paneutua pihan laittamiseen – näin ainakin eräällä asiakkaallamme, joka otti keväällä yhteyttä pihan kunnostamiseen liittyen. Lähes täysin laittamaton piha haluttiin saada kuntoon muutamassa vaiheessa, ja ensimmäiseksi kunnostettavaksi kohteeksi valittiin pyykkihuoltotila. Kodinhoitohuoneen lähistölle haluttiin saada pihakiveys, johon saisi maahan upotettavan pyykinkuivaustelineen ja paikan tuuletustelineelle. Pinnanmuotojen ja metsäisen ympäristön vuoksi kiveyksestä ei haluttu kovin ”sliipattua”, mutta sen pitäisi kuitenkin olla tyylikäs sopiakseen komean hirsitalon yhteyteen. Parin pihakäynnin (suunnittelijan ja kiviammattilaisen) perusteella teimme tarjouksen urakasta ja asiakkaan hyväksyttyä sen, ja tilattua toteutuksen, pääsimme aloittamaan kohteen kivien työstämisen. Nyt elokuussa ensimmäisen vaiheen valmistuttua voi alkaa pikkuhiljaa valmistautua seuraavaan vaiheeseen, joka olisi tarkoitus toteuttaa myöhemmin syksyllä. Pysykää siis kuulolla, lisää on tulossa!

Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, joten tässä hieman kuvamateriaalia kohteesta. Kuvat saa aukeamaan suurempana klikkaamalla kuvaa. Kuvatekstit eivät valitettavasti näy isommassa kuvassa.

lähtötilanne1

Pyykkihuollolle varattu alue huhtikuussa.

lähtötilanne2

Pyykkihuoltoalueen ja rakennuksen väliin jää liuskekivipolku.

pihakiveyksen rakentaminen

Keskeneräistä työtä ei kuulu arvostella, mutta hyvältä näyttää. Vasemmalla näkyy edellisessäkin kuvassa oleva liuskekivikäytävä.

noppakiveys

Pyykinkuivaustelineen alla on graniittista lohkonoppaa (ympyräladonta).

pihakiveys_tuuletus

Tuuletustelinettä varten kiveyksen toinen puoli tehtiin poltettupintaisella graniittilaatalla.

Tällaisissa vanhan pihan kunnostuskohteissa kannattaa muistaa hyödyntää kotitalousvähennys! Kotitalousvähennystä voi hakea ulkopuolisella yrityksellä / henkilöllä teetettävästä kunnostustyöstä. Lisätietoja kotitalousvähennyksestä löytyy esimerkiksi Verohallinnon sivuilta.

Tällä artikkelilla on yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ostoskori

Back To Top
Haku