skip to Main Content

Vuorimäntyjen typistäminen – sopiva aika juhannuksen tienoolla

Artikkelisarjat: Kasvien / Viheralueiden hoito

Vuorimäntyjen typistäminen – sopiva aika juhannuksen tienoolla

(Julkaistu tiistaina 18. kesäkuuta 2013. Alkuperäinen teksti luettavissa osoitteessa: http://kiviteos.blogspot.fi/2013/06/aika-typistaa-vuorimannyt.html.)

Näin juhannuksen tienoilla on aika typistää vuorimännyt, jotta ne pysyvät tuuheina. Typistäminen tarkoittaa uuden vuosikasvun leikkaamista (sen voi hoitaa myös ilman oksasaksia) ja se edistää pensaan haaroittumista. Vuorimäntyjen typistäminen kannattaa aloittaa jo pensaan ollessa pieni, vaikka se voikin tuntua turhalta. Näin pensaasta kuitenkin kasvaa kauniimpi ja peittävämpi. Typistettäessä tulee muistaa, että vain uutta vuosikasvua saa leikata, koska vanhaan kasvustoon ei enää kasva uusia silmuja.

Vuorimäntyjen typistäminen

Tämä vuorimänty oli ehtinyt kasvattaa jo noin 30 cm vuosikasvun, joten typistäminen oli todella tarpeen. Pensas on huomattavasti tuuheamman näköinen nyt kuin ennen leikkaamista.

 

Jos itse ei halua tai ehdi typistää vuorimäntyjään, voi työn tilata myös ammattilaiselta. Pihtiputaan Kiviteos Oy tarjoaa vihersuunnittelun ja pihakivien lisäksi myös kunnossapitopalvelua kotipihoille. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.

Kotipihalla teetetystä puutarhan hoitotyöstä voi hakea kotitalousvähennystä.

Tällä artikkelilla on yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ostoskori

Back To Top
Haku