skip to Main Content
Ilmalämpöpumpun Perushuolto / Puhdistus
Ilmalämpöpumpun sisäyksikön puhdistus tehostaa pumpun toimintaa.

Ilmalämpöpumpun perushuolto / puhdistus

Ilmalämpöpumpun perushuolto / puhdistus

Ilmalämpöpumpun perushuolto / perusteellinen puhdistaminen ja kuntotarkastus merkistä riippumatta tilattavissa nyt Pihtiputaan Kiviteos Oy:ltä!

Kuten kaikki koneet ja laitteet, myös ilmalämpöpumppu kannattaa huoltaa aika-ajoin. Huollettu ilmalämpöpumppu toimii varmemmin ja tehokkaammin kuin pumppu, joka on asentamisen jälkeen jätetty vain kuukausittaisen puhdistamisen varaan tai kokonaan oman onnensa nojaan. Huollettu kone myös levittää puhtaampaa ja kaikin tavoin miellyttävämpää ilmaa kotiinne.

Ilmalämpöpumpun kuukausittaisesta puhdistamisesta huolimatta sisäyksikköön pääsee kertymään pölyä, joka haittaa koneen toimintaa. Kaikkea pölyä ei saa poistettua normaalimenetelmällä, vaan sisäyksikkö täytyy purkaa. Samalla kertaa onnistuu myös esimerkiksi suodattimien vaihtaminen ja muiden kuluvien osien kuntotarkastus.

Ilmalämpöpumpun perushuolto sisältää toiminnan tarkastuksen ja testauksen sekä sisäyksikön perusteellisen puhdistamisen. Hinnat alkaen 99 euroa. Varaosat eivät sisälly hintaan, vaan niistä lasketaan tarjous erikseen. Kysy lisää Antti Lahtiselta (antti.lahtinen@kiviteos.fi, puh. 040 701 0759).

Olemme toimineet ilmalämpöpumppujen asennuksessa yhteistyössä Huittisten Sähköpojat Oy:n (Scanding Oy) kanssa jo vuodesta 2009 (http://www.peko.fi/web/scanding/ilmalampopumput).

Ilmalämpöpumpun perushuolto Ilmalämpöpumpun sisäyksikön puhdistus tehostaa pumpun toimintaa.
Ilmalämpöpumpun perusteellinen puhdistaminen Sisäyksikkö puretaan osiin, jotta puhdistuksen pystyy tekemään kaikilta osin.
Ilmalämpöpumppu_puhdistaminen Irtoavat osat puhdistetaan erikseen. Suodattimet kannattaa vaihtaa aika-ajoin.
Ilmalämpöpumppu Puhditettu pumppu toimii tehokkaammin ja hiljaisemmin.

Allekirjoittaneen kodissa oleva ilmalämpöpumppu pääsi eilen perusteellisen puhdistamisen kohteeksi. Pumpun sisäyksikkö purettiin ja puhdistettiin pölystä ja muusta liasta ja kaikki irtoavat osat puhdistettiin erikseen. Suodattimia ei vielä vaihdettu, mutta ne pestiin. Tämän lisäksi pumpulle tehtiin kuntotarkastus sekä asetettiin säädöt siten, että eteisessä oleva pumppu saa ilman kiertämään keittiöön ja olohuoneeseen mahdollisimman tehokkaasti.

Puhdistuksen jälkeen pumppu oli kuin uusi, ja sen ääni oli huomattavasti hiljaisempi kuin ennen. Se myös puhaltaa nyt tehokkaammin. En muista, että parin vuoden aikana (jonka olen nykyisessä osoitteessani asunut) keittiön lämpötilaa olisi koskaan saanut talviaikana nousemaan yli 18 lämpöasteen muulloin kuin silloin, kun puuhellassa on kunnon tulet. Tänä aamuna keittiössä oleva lämpömittari näytti kuitenkin 20,5 astetta, vaikka pumpun puhaltaman ilman lämpötilaa laskettiin huollon yhteydessä 25 asteesta 20 tai 21 asteeseen.

Voin siis erittäin lämpimästi suositella ilmalämpöpumpun perushuoltoa / perusteellista puhdistamista kaikille, joilla pumppu on ollut käytössä vähintään muutaman vuoden ajan! Huoltoon meni aikaa kokonaisuudessaan vain pari tuntia. Jännä nähdä, miten puhdistaminen vaikuttaa sähkölaskuun. Olettaisin, että jonkin verran pienempää laskua olisi odotettavissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ostoskori

Back To Top
Haku