skip to Main Content
Kivitasot, Keittiötasot, Kivipöydät – Ja Mitä Näitä Nyt Onkaan…
Kivitasot sopivat myös kylpyhuoneeseen.

Kivitasot, keittiötasot, kivipöydät – ja mitä näitä nyt onkaan…

Kivitasot, keittiötasot, kivipöydät ja mitä näitä nyt onkaan…

Kivitasot keittiössä ovat helppohoitoisia, kauniita ja kestäviä – siksi jokaisen itseään kunnioittavan keittiöremontoijan kannattaa valita kivitasot. Suomalaisesta graniitista löytyy paljon eri värejä ja kuvioita, minkä vuoksi vaihtoehtoja on makuun kuin makuun. Kestävyytensä vuoksi kivitasot säilyvät siisteinä ja edustavina käytännössä ikuisesti, joten ne ovat ajaton ja ekologinen ratkaisu. En ole koskaan kuullut kenenkään kyllästyneen kivitasoihinsa!

Käytössä kivitasot ovat vertaansa vailla. Ne on helppo pitää puhtaana, eikä yleensä tarvitse pelätä värjäytymien syntymistä (poikkeuksena voivat olla huokoiset ja vaaleat kivimateriaalit – suomalaisessa graniitissa tätä ongelmaa ei ole). Kivitasot eivät myöskään mene miksikään, vaikka laskisit tasolle suoraan liedeltä ottamasi kuuman kattilan tai padan. Lasisten ja keraamisten astioiden nostamista kivitasolle sen sijaan saattaa kannattaa välttää, sillä ne eivät välttämättä kestä lämpötilaeroa (samasta syystä tulee välttää myös esimerkiksi kuuman lasiastian huuhtomista viileällä vedellä). Itse en tosin ole koskaan saanut minkäänlaista astiaa rikki kivitasojen vuoksi, en edes nostamalla jotain uunista suoraan tasolle.

Kivitaso voi tuntua käteen viileältä erilaisen lämmönjohtokykynsä vuoksi, mutta huoneilmaa viileämpää se ei kuitenkaan koskaan voi olla. On siis turha pelätä ettei esimerkiksi hiivatakina kohoa, koska kivi on ”kylmä”. Leivonta-alustana kivi onkin kovassa suosiossa siksi, ettei taikina tartu siihen niin helposti, ja leivonnan jälkeen kivitason puhdistaminen on erittäin helppoa. Joskus olen kuullut kommenttia, että kivitasoon jää helposti raitoja, mutta kun tason pyyhkii puhtaalla, nihkeällä rätillä, ei raitoja jää. Ja jos rätistä ei saa puristettua tarpeeksi vettä pois, voi tason kuivata esimerkiksi ikkunalastalla puhdistamisen jälkeen, ja siisti lopputulos on taattu!

Keittiö ei toki ole ainoa paikka, missä kivitasoja voi käyttää. Myös esimerkiksi kodinhoitohuone, kylpyhuone ja wc muuttuvat heti juhlavimmiksi kun laminaattitasojen tilalle vaihtaa graniittitasot. Kivipöydät sopivat myös esimerkiksi sohvapöydiksi, sivupöydiksi, koristepöydiksi ja ulkopöydiksi sekä oikeastaan kaikkeen muuhunkin mihin pöytiä voi tarvita.

Mistä kivitasot sitten voi tilata? Paljonko ne maksavat? Voiko ne asentaa itse tai saako tilattua valmiiksi asennettuna? Ota yhteyttä Antti Lahtiseen (040 701 0759, antti.lahtinen@kiviteos.fi tai kiviteos@kiviteos.fi), niin saat avun kaikkiin kivitasoja koskeviin kysymyksiisi.

kivipöytä_pyöreä Pyhäjärven kivipuistoon tekemämme kivipöytä ja jakkarat.
kivipöytä Kivipöytä rautajalalla.
keittiötaso-kivituote Kivitasoissa löytyy värivaihtoehtoja jokaiseen makuun.

Klikkaamalla kuvaa ne saa aukeamaan todellisessa koossa. Kuvatekstit eivät valitettavasti näy suuremmassa kuvassa. Kuvia kivitasoista löytyy myös Kuvagalleriasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ostoskori

Back To Top
Haku