skip to Main Content
Morsiuskimppu Ja Muita Hääkukkia, Talvihäät X2
Morsiuskimppu ja muita hääkukkia, talvihäät x2

Morsiuskimppu ja muita hääkukkia, talvihäät x2

Morsiuskimppu ja muita hääkukkia, talvihäät x2

Alkuvuoden aikana olemme saaneet vastata hääkukkien sidonnasta kaksissa häissä. Molemmissa häissä linja kukkien suhteen oli aika yksinkertainen, eikä kukkia ollut kovin paljoa. Ensimmäisissä häissä hääkimppu sidottiin siten, että se oli koko juhlan ajan maljakossa hääparin pöydässä. Toisissa häissä morsiuskimppua kannettiin kädessä vihkikirkossa ja se laitettiin maljakkoon hääjuhlan ajaksi. Hääkimppujen lisäksi molempiin häihin tuli vain vähän muita kukkia. Vihkikirkkoja ei koristeltu ollenkaan. Ensimmäisiin häihin sidottiin morsiuskimpun lisäksi yksi pieni kimppu vieraskirjapöydälle, ja tarjoilupöytään tuli kolme yksittäistä kukkaa kynttilöiden vierelle. Jälkimmäisissä häissä pöytiin tuli pienet, 3 ruususta tehdyt ”kimput”.

Ensimmäisissä häissä teemaväreinä olivat sininen ja valkoinen, ja morsian halusi kimppuunsa vain valkoisia kukkia tumman vihreiden lehtien kanssa, sekä hieman jotain heinää. Valitsimme kukat pääpiirteissään morsiamen kanssa, määriin tein pieniä korjauksia vielä hääpäivää edeltävänä päivänä hakiessani kukat sidottaviksi. Varsinaiseen hääkimppuun tuli ruusuja, terttuneilikkaa, krysanteemia ja hieman harsokukkaa sekä nahkalehteä ja hirssiä. Pienempään kimppuun tuli ruusua, neilikkaa, harsokukkaa ja nahkalehteä. Molemmat kimput koristelin nauhalla, hääkimppuun tuli leveää tummansinistä organzanauhaa ja pienempään kimppuun valkoista satiininauhaa. Näissä häissä oli pöytäkoristeina kynttilät ja hieman ”timantteja” somisteena. Kynttilöiden alla oli graniittiset alustat (https://www.kiviteos.fi/tuote/kivialusta-kynttilalle/).

Jälkimmäisten häiden kukkakoristeluissa käytettiin pelkkiä ruusuja. Väreinä oli tummanpunainen ja valkoinen. Hääkimppu sidottiin 24 ruususta (12 valkoista ja 12 punaista), ja pöytiin koristeiksi tuli 3 punaista ruusua jalallisessa lasissa (pöydän pituudesta riippuen tällaisia asetelmia oli 1-3 / pöytä). Näihin kukkiin ei laitettu mitään ylimääräsiä koristeluja, valkoista leveää satiininauhaa käytettiin ainoastaan morsiuskimpun kantokahvan verhoilemiseen. Halusin sitoa kimpun jo häitä edeltävänä päivänä, jotta hääpäivälle ei jää mitään ylimääräistä (olin myös kutsuvieraana häissä), joten piti ratkaista kimpun säilytys ja kuljettaminen. Kimppu tietenkin säilyy parhaiten vedessä, eli mielellään se pitäisi saada maljakkoon yön ajaksi. Varret kuitenkin olisi hyvä verhoilla varsinaisen seremonian ajaksi jotenkin, etteivät ne kastele tai tahraa hääpukua. Ratkaisin ongelman rakentamalla kimpulle muovilla vuoratun kotelon/kantokahvan, jossa kimppua oli helppo kuljettaa ja josta sen kuitenkin sai helposti nostettua maljakkoon pöydälle hääjuhlan ajaksi.

Kuvat saa aukemaan suuremmassa koossa klikkaamalla kuvaa. Kuvatekstit eivät valitettavasti näy suuremmassa kuvassa.

Hääparin pöytä Hääparin pöydässä oli morsiuskimpun lisäksi kaksi kynttilää ja "timantteja".
Hääkimppu Sinivalkoisten häiden morsiuskimppu oli koottu rennosti eri kukista ja koristeltu orgazanauhalla.
Tarjoilupöytä Tarjoilupöydän koristekukat käytiin laittamassa paikoilleen vasta vähän ennen häitä.
Pienempi kimppu Vieraskirjapöydälle haluttiin koristeeksi pieni kukkakimppu.
Morsiuskimppu Morsiuskimppu koottiin pelkistä ruusuista.
Kantokahva Tein kimpulle muovilla vuoratun "telineen" kuljetusta varten.
Ruusukimppu Hääkimppu valmiina kuljetusta varten.
Pöytäkukat Pöydissä oli koristeina pienet kukka-asetelmat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ostoskori

Back To Top
Haku