skip to Main Content
Pihatöitä – Kevään 2014 Ensimmäisen Suunnittelukohteen Kuulumisia
Pihatöitä - Istutusalueiden kunnostaminen. Yleiskuva 21.7.2015.

Pihatöitä – kevään 2014 ensimmäisen suunnittelukohteen kuulumisia

Pihatöitä – kevään 2014 ensimmäisen suunnittelukohteen kuulumisia

Pihatöitä on varmaan viime syksyn ja tämän kevään aikana tehty vähän siellä täällä, mutta tällä kertaa aion kertoa eräästä kohteesta, jonne teimme viime vuonna istutusalueiden kunnostussuunnitelman. Suunnitelman toteuttaminen oli kokonaan asiakkaan vastuulla, ja pikkuhiljaa alue kerrallaan sitä alettiin viime kesän aikana toteuttaa. Viime vuoden aikana taisin pari kertaa käydä vilkaisemassa muiden työkeikkojen ohella, miten piha edistyi. Kirjoittelinkin alkukesästä (2014) juttua kohteesta. Jutun pääsee lukemaan sivujemme ajankohtaista-osiosta, esimerkiksi tästä linkistä. Se löytyy myös vanhasta blogistamme osoitteesta: http://kiviteos.blogspot.fi/2014/06/projektina-eraan-talon-edustan.html. Syksyisen käynnin jälkeen kuulumisten päivittäminen jäi tekemättä muiden kiireiden takia, mutta palataan siihenkin tässä kirjoituksessa.

Kesäkuun jutussa vasta ensimmäinen istutusalue oli rakennettu ja siitäkin vielä puuttui joitakin kasveja sekä isoja koristekiviä. Lokakuussa pihalla käydessäni oli valmiiksi saatu toinenkin alue reunusten osalta, vaikka työt olivatkin muista syistä hieman viivästyneet. Lokakuussa myös liuskekivilaatoitus oli asennettuna paikoilleen, saumaus vielä puuttui. Viimeisimmän, eli kokonaan uuden istutusalueen rakentaminen oli tuolloin aloitettu, mutta sen kanssa oli hieman ongelmia, joten se ei ollut ehtinyt valmiiksi asti. Myös toisesta alueesta puuttui vielä uusi kasvualusta ja istutettavat kasvit.

Nyt tänä kesänä käydessäni kaikki alueet olivat valmiiksi rakennettuja, ainakin periaatteessa (joitakin pieniä muutoksia/lisäyksiä oli vielä tulossa). Alueilla kukki monia kasveja ja hyötykasvejakin oli käytetty osana istutuksia. Ensimmäiseksi rakennetun istutusalueen olivat sormustinkukat (Digitalis) vallanneet, mutta komean kukinnan vuoksi niille ei ihan vielä aiottu tehdä mitään.

Pihatöitä oli tehty myös muualla pihalla, mm. graniittiset portaat oli laitettu etupihan rinteeseen. Etupihan liuskekivilaatoitukseen oli myös vielä ainakin yksi porrasaskelma / laatta tulossa. Jatkoprojekteista oli puhetta sen verran, että lähivuosien aikana pihan reuna-alueilla olevia istutusalueita olisi myös tarkoitus kunnostaa ja tehdä kokonaan uusiksi.

Tässä muutamia kuvia kohteesta viime lokakuulta ja tältä kesältä. Kuvat saa aukemaan todellisessa koossaan klikkaamalla kuvaa. Ethän kopioi ja käytä kuvia ilman lupaa!

Istutusalue Keskimmäisen istutusalueen reunukset valmiina 13.10.2014.
Liuskekiveys Liuskekiveys on vielä saumaamatta (13.10.2014). Taustalla kolmas, keskeneräinen, istutusalue.
Korotettu istutus Toinen (keskimmäinen) istutusalue valmiina.
Pikkutalvio Nyt on myös pikkutalviota paikoillaan. Jostakin syystä se kukki vielä heinäkuuun loppupuolella.
Pengerretty istutus Kolmas, täysin uusi, istutualue. Massiivisella reunakivellä saa myös hieman pengerrystä.
Massiiviporras punainen Punaiset massiiviportaat eivät varsinaisesti vie mihinkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ostoskori

Back To Top
Haku