skip to Main Content

Projektina erään talon edustan istutusalueiden kunnostaminen

Projektina erään talon edustan istutusalueiden kunnostaminen

(Julkaistu torstaina 12. kesäkuuta 2014.)

Tämän vuoden ensimmäinen suunnittelukohde oli naapurikunnan puolella sijaitsevan talon edustalla. Talossa on kaksi sisäänkäyntiä ja niiden välissä sekä toisessa päässä oli istutusalueet, jotka kaipasivat uudistamista. Lisäksi myös toiseen päähän haluttiin istutusalue. Oman haasteensa suunnitteluun toi istutusalueiden sijainti talon pohjoispuolella. Ainoastaan täysin uudelle (tulevalle) istutusalueelle aurinko pääsee paistamaan kunnolla.

Teimme sopimuksen osittaisesta pihasuunnitelmasta, eli talon edusta suunniteltiin kokonaan uusiksi. Projekti eteni niin, että maaliskuussa pääsimme lumien sulettua tekemään pihakäynnin ja sen perusteella tehty luonnossuunitelma toimitettiin vielä maaliskuun aikana asiakkaalle hyväksyttäväksi. Asiakkaan hyväksyttyä luonnossuunnitelman pääsin tekemään lopullisen suunnitelman, joka valmistuikin vielä ennen pääsiäistä.

Suunnitelmaa on nyt pikkuhiljaa alettu toteuttaa (asiakkaan toimesta), kesäkuun alkupuolella ensimmäinen istutusalue oli jo melkein valmis. Joitakin pieniä viimeistelyjä se vielä odottaa. Kahden muun alueen rakentaminen on hieman viivästynyt, mutta jospa niistäkin vielä tämän vuoden aikana pääsisi kertomaan enemmän. Ihan täsmälleen suunnnitelman mukaista istutusalueesta ei tehty, vaan esimerkiksi joitakin taimia piti vaihtaa toisiin hankalan talven takia. Pikkutalviot (Vinca minor) olivat kuulemma kaikilta taimistoilta kuolleet ja varjoyryit (Pachysandra terminalis) omalta pihalta. Sama kohtalo oli ollut ystävienkin pikkutalvioilla, joten jakotaimiakaan ei ollut saatavilla. (Omalla pihallani minikokoiset pikkutalvion alut selvisivät hengissä, mutta niistäkään ei ole vielä jakaa asti.)

Nyt kunnostettu istutusalue näytti maaliskuussa tältä.

Nyt kunnostettu istutusalue näytti maaliskuussa tältä.

 

Detaljikuva istutusalueesta.

Detaljikuva istutusalueesta.

 

Projektina istutusalueiden kunnostaminen

Alue alkaa pikkuhiljaa olla valmis.
Ainakin isoja koristekiviä on vielä tulossa lisää.

 

Kasvilajeja /-lajikkeita ja istutuspaikkoja on hieman muutettu.

Kasvilajeja /-lajikkeita ja istutuspaikkoja on hieman muutettu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ostoskori

Back To Top
Haku