skip to Main Content
Keväistä Kukkaloistoa Rautakaupalla
Keväistä kukkaloistoa Rautakaupalla.

Keväistä kukkaloistoa rautakaupalla

Artikkelisarjat: Rautakauppa Mehto Oy

Keväistä kukkaloistoa rautakaupalla

Rautakauppa Mehto Oy:n edustalla voi ihastella keväistä kukkaloistoa. Vuonna 2013 perustettu istutusalue alkaa olla melko hyvässä kasvussa, toki vielä toukokuussa alueelta löytyy tyhjiäkin kohtia, kun syyskukkijat eivät ole vielä täydessä kasvussa. Esimerkiksi kevätvuohenjuuret (Doronicum orientale), vuorenkilvet (Bergenia), pikkusydämet (Dicentra) ja kultatyräkki (Euphorbia polychroma) sekä pensaista norjananrgervo (Spiraea ’Grefsheim’) kukkivat oikein loisteliaasti eilen 24.5.2016. Myös kielot (Convallaria majalis) ja kalliokielot (Polygonatum odoratum) aloittelivat kukintaansa ja löytyipä keskiympyrästä myös ainakin yksi kukkiva narsissikin (Narcissus).

”Hyötytarhan” maustekasvit eli ruoholaukka tai tutummin ruohosipuli (Allium schoenoprasum) ja lipstikka eli liperi (Levisticum officinale) olivat vallanneet itselleen alaa oikein mukavasti, varsinkin ruoholaukka oli lisääntynyt hurjasti. Myös mustaherukkapensaat (Ribes nigrum) olivat jo aika kookkaita. Mäkimeiramia (Origanum vulgare) ei osunut silmiini alueelta, vaikka sitäkin sinne muistaakseni istutettiin. Lisäksi alueella oli ja on edelleenkin ahomansikkaa (Fragaria vesca) ja uskoisin kesän aikana myös kehäkukkaa (Calendula) löytyvän aiempien vuosien tapaan. Parin kesän takaisen porkkanankukkakokeilun epäonnistumisen (Jänikset söivät kaikki porkkanat) jälkeen uusia hyötykasveja alueelle ei ole taidettu tuoda.

Mikäli alueella ei ehdi käydä ihailemassa keväistä kukkaloistoa, ei kannata masentua, sillä alueen kukinnan voi hyvällä syyllä odottaa jatkuvan koko kesän, ja ainakin eilisestä tilanteesta vielä parantuvan. Kellot (Campanula), kultapallot (Rudbeckia laciniata ’Goldball’), kuunliljat (Hosta), juhannusruusu (Rosa pimpinellifolia ’Plena’) sekä angervo- (Spiraea) ja hanhikkipensaat (Dasiphora fruticosa) ainakin ovat vielä odotettavissa. Näistä juhannusruusulla oli jo ihan hyvänkokoiset kukkanuput. Jospa kukinta onnistuisi tänä kesänä paremmin kuin viime vuonna, jolloin jatkuvat vesisateet haittasivat kukinnan onnistumista.

Narsissi, kultatyräkki ja norjanangervo keskiympyrässä.
Narsissi, kultatyräkki ja norjanangervo keskiympyrässä.
juhannusruusu
Juhannusruusu nupullaan.
Keskiympyrä
Keskiympyrän kukkaloistoa.
keväistä kukkaloistoa
Kevätvuohenjuuri ja lemmikki.

Kuvat saa aukeampaan isompana klikkaamalla kuvaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ostoskori

Back To Top
Haku