skip to Main Content
Kuulumisia Esittelyalueelta – Rautakauppa Mehto Oy
Yleiskuva esittelyalueesta 10.6.2015 illalla.

Kuulumisia esittelyalueelta – Rautakauppa Mehto Oy

Artikkelisarjat: Rautakauppa Mehto Oy

Kuulumisia esittelyalueelta – Rautakauppa Mehto Oy

Lomareissulta palatessani kävin Viitasaarella vilkaisemassa miltä näyttää Rautakauppa Mehto Oy:n edustalle rakennettu esittelyistutusalue, joten taidanpa päivittää tässä hieman sen kuulumisia. Toukokuun alkupuolella poikkesin myös yhtenä iltana ohiajaessani katsomassa sitä, mutta vallitsevan säätilan takia en tuolloin poistunut autosta lainkaan. Ikkunasta vain totesin, että hyvin näytti kasvit lähteneen kasvamaan. Tältä keväältä jäi alueen kevätkunnostus meidän osaltamme tekemättä, mutta rautakaupan väki on tainnut huolehtia siitä aina ehtiessään.

Nyt, 10.6.2015 iltana, istutusalue näytti melko rehevältä. Kukkivia kukkia oli paljon. Osa oli jo lopettelemassa kukintaansa, ja osa vasta kasvunsa alussa. Ilokseni huomasin, että pääsemme tänä kesänä ensimmäistä kertaa nauttimaan juhannusruusujen kukinnasta alueella. Molemmissa pienissä pensaissa oli nupuja. 🙂 Vallitsevana värinä tienreunalohkoissa oli keltainen ja vaaleanpunainen, keskellä valkoinen ja keltainen. Hyötytarha ja ruusupenkki olivat vielä aika vähäkukkaisia, tosin ruohosipuleissa oli jo selvästi violetit nuput.

Jonkin verran alueella toki on kutsumattomia vieraita, kuten lupiinia ja horsmaa. Viime kesäinen myrkytys näyttää tehonneen ohdakkeisiin, sillä niitä en ainakaan äkkiseltään löytänyt alueelta. Myöskään jättipalsamin taimia en löytänyt (viime keväänä niitä oli todella paljon), eli joko ne on saatu hävitettyä viime vuonna, tai sitten joku on ollut asialla ja kerännyt ne pois. Alue taitaa olla myös, ainakin vielä toistaiseksi, nokkosvapaata vyöhykettä.

Viime syksyisiä kuulumisia pääsee lukemaan tästä linkistä. Tarinaa esittelyalueen alkuvaiheesta taas löytyy vanhasta blogistamme osoitteesta http://kiviteos.blogspot.fi/2013/05/istutusalue-rautakauppa-mehto-oyn.html.

Laitetaanpa tähän loppuun vielä mukaan kuvia alueesta. Kuvat saa aukemaan suuremmassa koossa klikkaamalla kuvaa.

Kuulumisia touko15 Näkymä auton ikkunasta vesisateella.
Kultatyräkki Kultatyräkki kukkii komeasti.
Norjanangervo Norjanangervolla oli kukinta parhaimmillaan.
Hyötykasvitarha Hyötykasvitarha etualalla.
Juhannusruusu 'Plena' Pääsemme ensimmäistä kertaa nauttimaan alueella kukkivasta juhannusruususta!
orvokkikäytävä Orvokkeja alueelta löytyy myös runsaasti. Niitä kasvoi jopa käytävän kivilaattojen välissä.
Kuulumisia yleis Keltainen väri kukissa oli vielä vallitsevana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ostoskori

Back To Top
Haku