skip to Main Content
Kevätkunnostusta – Hoitosopimuskohteessa
Yleiskuva alueesta.

Kevätkunnostusta – Hoitosopimuskohteessa

Kevätkunnostusta – Hoitosopimuskohteessa

Se on kevät tullut ja sesonki alkanut. Kevätkunnostusta on tehty niin autoille kuin pihoillekin, töissä ja vapaa-ajalla. Työt ovatkin kevään tullen lisääntyneet ihan mukavalla tavalla ja pihakäyntejä on saanut tehdä vähän väliä. Olen kuitenkin ehtinyt toukokuun aikana myös asiakkaiden pihoille vihertöihin. Hoitosopimuskohteissa on käyty tekemässä kevätkunnostuksia ja lisäksi pensaita on leikattu ja kunnostettu muillakin pihoilla.

Eräs yksityispiha viime vuonna työllisti meitä keskimääräistä enemmän, kun teimme sinne melko laajan viheralueiden kunnostuksen. Teimme pihasta myös hoitosopimuksen, joka kattaa kevät- ja syyskunnostukset sekä tarvittaessa kasvukauden aikana tehtäviä hoitotöitä. Oli mukava päästä näkemään, että pihalla oli pääasiassa kaikki hyvin, syksyllä istuttamamme sipulit kukkivat ja kasvit olivat lähteneet kasvamaan. Pääasiassa. Kolme tuiviota (Microbiota decussata) ei selvinnyt talvesta, ne olivat syksyllä jo muita heikompia. Lisäksi muutamat punahatut (Echinacea purpurea) antoivat vielä odottaa itseään. Ne tosin kukkivat vasta niin myöhään syksyllä, että ehkä toivo ei ole vielä menetetty.

Tämän hoitosopimuskohteen kevätkunnostukseen kuuluu istutusalueiden kitkemisen lisäksi kalkitus ja nurmikon paikkauskylvö tarvittaessa, kevätlannoitus, tarvittavat hoitoleikkaukset sekä istutettujen puiden tuennan tarkistaminen (ja tietenkin uudelleen tukeminen tarvittaessa). Lisäksi kohteessa tarkistetaan kasvinsuojelun tarve. Kasveissa ei onneksi näkynyt vioituksia, jotka olisivat vaatineet kasvinsuojelutoimenpiteitä.

Tässä vielä muutama kuva kohteesta. Vertailukohteeksi voi ottaa vaikka viime vuotisen blogikirjoituksen samalta pihalta (http://kiviteos.blogspot.fi/2014/07/vapaa-ajan-asunnon-piharemontti.html). Myös Referenssit-sivulta löytyy kuvia pihan kunnostamisesta. Kuvat saa aukemaan isompana klikkaamalla kuvaa.

Lamoalppiruusu Elviira Lamoalppiruusu Elviira
Kevätvuohenjuuri Kevätvuohenjuuri (Doronicum orientale) kukkii.
Bellis perennis Nurmikolta löytyi yllätys. Kaunokaisia.
Hoitosopimus Istutusalueelta irtosi pari kottikärryllistä rikkakasveja.
Lehtikuusi Kolme uutta lehtikuusta istutettiin samalla kertaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ostoskori

Back To Top
Haku