skip to Main Content
Kivistudio – Workshop-päivät Lähialueen Yrityksille
Keskiviikon satoa laserilta. Tilaustöitä ja pari harjoituskappaletta.

Kivistudio – Workshop-päivät lähialueen yrityksille

Kivistudio – Workshop-päivät lähialueen yrityksille

Kivistudio Pyhäjärvellä tarjoaa paljon mahdollisuuksia lähialueen yritysten hyödynnettäväksi. Nyt (2.-4.3.2015) järjestetyt Workshop-päivät olivat jatkoa tammikuussa 23.1.2015 järjestetylle päivälle. Workshop-päivien tarkoituksena oli tehdä Kivistudio ja sen koneet tutuiksi lähialueen kiviyrityksille. Järjestävänä tahona oli JEDU, eli Jokilaaksojen Koulutuskuntayhtymä ja kouluttajana toimi Pihtiputaan Kiviteos Oy:n Antti Lahtinen, joka on työskennellyt noin neljän vuoden ajan projejktitehtävissä Kivistudiolla.

Workshop-päiville oli kutsuttu laaja joukko yrityksiä lähinnä Pohjois-Pohjanmaan alueelta, mutta oli mukana myös muutamia yrityksiä Keski-Suomen alueelta. Tällä kertaa mukana oli muutamia yrityksiä 1-2 henkilön miehityksellä. Osa yrityksistä oli mukana joka päivä, osa vain jonakin päivänä. JEDU:n puolelta mukana oli aikuiskoulutus- ja oppisopimusjohtaja Matti Peltola.

Koneet workshop-päivillä

Kivistudiolla on useita kiventyöstökoneita, joista suurin osa oli käytössä workshop-päivillä. Yritykset saivat tehdä oppimismielessä omia töitään Kivistudion koneilla. Päivien aikana käytettiin ainakin vesileikkuria, sahoja, laseria ja tasohiomakonetta, sekä erilaisia apuvälineitä kivien siirtelyssä.

Allekirjoittanut tutustui tasohiomakoneeseen, vesileikkuriin ja pieneen sahaan, sekä palautti mieleen laserin käytön. Teimme päivien aikana muutamia työvaiheita joihinkin tilaustöihimme, esimerkiksi kiillotimme keittiötasoaihiota ja kaiversimme tekstejä paistokiviin. Vesileikkuriin pääsin tutustumaan muiden yritysten tekemien töiden ohella, sekä harjoitusmielessä tein yhden ohjelman, jolla leikkasimme muutamia kuvioita 10 mm vahvuisesta kiillotetusta levystä – koristeiksi tai pannunalustoiksi.

Klikkaamalla kuvia saat ne aukeamaan oikeassa koossa!

Kivistudio - iso saha Sahan ohjausyksikkö kuvan oikeassa reunassa.
Kivistudio - pikkusaha Pienellä sahalla sahasin pitsakiviä oikean kokoisiksi.
Kiviteos - sahattuja Tiistaipäivän sahaustöitä. Pitsakiviä sekä 10 että 28 mm:n vahvuisena.
Kivistudio - hiomakone 30 mm vahvuinen tasoaihio kiillotettavana.
Korpi Pale Red - kiillotettu Kiillotettu levy heijastaa hyvin valoa.
Kivistudio - hiomakivet Automaattinen kone hoitaa hionnan asetusten säätämisen jälkeen. Vain hiomakivet pitää käydä vaihtamassa välillä.
Vesileikkurin ohjausyksikkö Vesileikkurin ohjausyksikkö. Haluttu ohjelma siirretään ohjausyksikköön ja laitetaan kone töihin.
Kivistudio - vesileikkuri Vesileikkuri työssä.
Vesileikkurin ohjelmat Vesileikkuria varten leikattavasta kuviosta piirretään AutoCAD-kuva.
hirvi Vesileikkurilla voi leikata minkämuotoisia kuvioita tahansa.
vesileikattu sydän Leikkauksen aloituskohta ylävasemmalla. Aloituskohdan saa myös kuvion sisäpuolelle.
CorelDRAW Laser toimii kuten muutkin tulostimet. Halutut tekstit / kuviot piirretään CorelDRAW-ohjelmalla.
Logo-hsp Jopa logon kuviossa oleva varjostus näkyy kivessä.
Näytön alusta Nämä kivet ovat menossa telineiksi siirrettäville näytöille. Niihin jyrsitään vielä ura, johon näytön voi asettaa, sekä hiotaan reunat. Samaan tyyliin voisi tehdä myös telineitä tablettimallisille tietokoneille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ostoskori

Back To Top
Haku