skip to Main Content

Syysistutusten aika lähestyy! Ole valmiina!

Syysistutusten aika lähestyy! Ole valmiina!

(Alkuperäinen teksti julkaistu maanantaina 5. elokuuta 2013. Juttu luettavissa osoitteessa: http://kiviteos.blogspot.fi/2013/08/syysistutusten-aika-lahestyy.html)

Syksyn tullessa on aika alkaa miettiä, mitä kasveja ensi vuonna haluaa pihallaan ihastella. Keväällä kukkiville sipulikasveille ainoa oikea istutusajankohta on syksy, mutta myös perennat, pensaat ja puut voi istuttaa jo syksyllä. Näin ne ovat valmiina lähtemään kasvuun heti kun säät sallivat. Myös nurmikkoja voi tehdä loppukesällä ja syksyllä.

Nyt on sopiva aika tilata pihakäynti ja/tai -suunnitelma, jos haluaa ehtiä vielä syksyn aikana toteuttamaan suunnitelmaa. Myös isommat suunnittelutyöt ensi keväälle ja kesälle kannattaa tilata jo nyt, jotta pääsee heti kevään tullen rakentamaan pihaa. (Suunnitelmat tehdään tilausjärjestyksessä, joten mitä aikaisemmin on tilaa omansa, sitä aikaisemmin valmiin suunnitelman saa toteutettavaksi.)

Syysistutusten aika

Ruukussa saviorvokkia (Viola Cornuta-ryhmä), Neilikkaa (Dianthus), Kirjomaahumalaa (Glechoma hederacea ’Variegata’ ja tuoksuhernettä (Lathyrus odoratus). Taustalla kiveys Pihtiputaan kiilleliuskeesta.

 

Muistattehan, että tarjoamme myös pihan hoitoa ja pienimuotoista viherrakentamista. Hoito- ja rakennustöissä kannattaa hyödyntää kotitalousvähennys!

Meiltä löydätte myös pihallenne tarvittavat kivet. Esimerkiksi lohkonoppaa löytyy ainakin mustana, ruskeana ja punaisena, lisäksi löytyy paljon erilaisia lohkokiviä mataliin tukimuureihin, esimerkiksi istutusalueiden reunuksiin. Tarjolla on nyt myös pieni erä Pihtiputaan kiilleliusketta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ostoskori

Back To Top
Haku