skip to Main Content

Teknokivi taipuu moneen eri käyttötarkoitukseen

Teknokivi taipuu moneen eri käyttötarkoitukseen

Kävimme Antin kanssa tällä viikolla vierailulla naapurissa, yhteistyökumppanimme luona. Yritys valmistaa muotteihin valettuja kivituotteita (ns. Teknokivi) kivirouheesta, sideaineena on polymeerihartsi. Varsinainen vierailumme syy oli verkkokaupastammekin löytyvät kiviruukut, mutta samalla katselimme myös muita tuotteita ja mahdollisuuksia. Materiaali on varsin monipuolinen, siinä yhdistyy betonin helppo muotoiltavuus ja graniitin kestävyys. Oman lisänsä materiaalin käyttökelpoisuuteen tuo kiviaineksen läpivärjääminen. Tämän ansiosta tuotteista pystyy tekemään lähes minkä värisiä tahansa. Läpivärjäämisen ansiosta väri ei myöskään kulu aikojen saatossa, kuten värillisillä betonikivillä on ollut ongelmana. Julkisella puolella materiaali on omiaan esimerkiksi katurakentamisessa (suojatiekivet, reunakivet, ohjaavat ja varoittavat laatat, jne…), yksityisellä puolella saatavilla on esimerkiksi pihalaattoja ja kiviruukkuja.

Tästä linkistä pääsee tutustumaan opinnäytetyöhöni, jonka aiheena oli kyseisen materiaalin hyödyntäminen ohjaavien ja varoittavien katulaattojen valmistusmateriaalina. Kyseessä oli tuotteistamishanke, jonka tilaajana oli Pihtiputaan Kiviteos Oy. Kokkolan kaupungista löytyy ainakin kaksi liikenneympyrää, joiden keskellä on käytetty Teknokivi-tuotteita. Toisessa ympyrässä on puoliksi uponnut vene ja toisessa tervatynnyreitä. Kuvia liikenneympyröistä löytyy ainakin erään kokkolalaisen henkilön pitämästä blogista: tästä linkistä löytyy vene ja tästä tervatynnyrit.

Minkälaisia piha- ja ympäristötuotteita haluaisitte ostaa tällaisesta materiaalista?

Valmiita Teknokivi-tuotteita (kiviruukut) löytyy verkkokaupastamme: pieni suorakaideruukku, iso suorakaideruukku, korkea suorakaideruukku ja lieriön/kartion mallinen korkea kiviruukku. Tervetuloa ostoksille! Lopuksi (alla) muutamia mahdollisia Teknokivi-tuotteita. Olisiko tällaisille kiinnostusta? Mitä muita (kuluttaja)tuotteita materiaalista voisi kehitellä? Ideoita saa heitellä, katsotaan jos saisi niitä jalostettua tuotteiksi asti!

 

Teknokivi sopii myös koristeeksi.

Värjätty kivirouhe

 

Teknokivi sopii myös koristeeksi.

Värjätty kivirouhe – Tulossa myyntiin verkkokauppaamme!

 

lasimurskaa

Lasimurskan käyttöä materiaalina on myös kokeiltu.

 

WP_20141126_034 (640x541)

Värjättäväksi sopii myös luonnollisemman muotoiset kivet.

 

Teknokivi

Teknokiven yksi hyvä ominaisuus on kirkaat värit.

 

WP_20141126_043 (640x392)

Porraselementtejä

 

WP_20141126_037 (640x307)

Lohkomuurikiviainesta?

 

WP_20141126_022 (423x640)

Koeversio tervatynnyristä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ostoskori

Back To Top
Haku