skip to Main Content

Luonnonkivipenkki – Kalusteita Pyhäjärven Kivipuistoon

Luonnonkivipenkki – Kalusteita Pyhäjärven Kivipuistoon

(Alkuperäinen blogikirjoitus julkaistu tiistaina 26. elokuuta 2014.)

Pyhäjärvelle ABC-huoltoaseman viereen ensi kesänä avattava Kivipuisto alkaa pikkuhiljaa hahmottua lopulliseen muotoonsa. Toimitimme puistoon joskus aiemmin ainakin noppakiviä ja nyt on vuorossa graniittiset kalusteet. Alan yrityksiltä on pyydetty tarjouksia mm. graniittisista pöydistä ja penkeistä, ja mekin saimme muutamia tehtäväksi. Veimme perjantaina ensimmäisen erän tuotteita paikoilleen ja tänään toisen. Tämän päiväinen kuorma muodostui yksinomaan graniittipenkeistä.

Luonnonkivipenkki sopii suomalaiseen maisemaan ja rakennettuun ympäristöön erittäin hyvin. Graniittikalusteet ovat ajattomia ja ”ikuisia”. Puistossa on yhdistetty luonnontilaista kasvillisuutta istutettuihin kasveihin ja jalostettuja kiviä luonnon muovaamiin pyöreämuotoisiin kiviin. Ja koska kyseessä on kivipuisto, joka toimii myös oppimis- ja esittelyalueena, on luontevaa, että kalusteetkin ovat suomalaista luonnonkiveä.

Puistoon toimittamamme penkit ovat Merijärven punaruskeaa graniittia (Arctic Red). Luonnonkivipenkki koostuu istuinosasta (200x300x1200 mm) ja jaloista (200x300x200 mm). Penkin (ja jalkojen) päät on lohkottu ja näkyvät pinnat poltettu. Yksi luonnonkivipenkki painaa valmiina noin 250 kiloa. Jalkoja upotettiin maahan ihan vain sen verran, että ne saadaan suoraan ja samaan korkoon. Sitten vähän liimaa, ja istuinosa päälle.

Ensin jalat tukevasti maahan.

Ensin jalat tukevasti maahan.

 

Luonnonkivipenkki

Sitten kansi päälle. Väliin vähän liimaa.

 

Penkkien istumakorkeus on 400 mm.

Penkkien istumakorkeus on 400 mm.

 

Oli kuulemma hyvä istua.

Oli kuulemma hyvä istua.

 

Samalla tuli liimattua paikoilleen myös tämä pöydänjalka.

Samalla tuli liimattua paikoilleen myös tämä pöydänjalka.

Tällä artikkelilla on yksi kommentti
  1. […] tuovat ilmettä pihalle. Kerroimme aiemmin Pyhäjärven Kivipuistoon asennetuista kivipenkeistä. Nyt esittelen toisen, lähes vastaavan penkkimallin. Nämä kyseiset penkit asensimme lokakuun […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ostoskori

Back To Top
Haku