skip to Main Content

Piharemontti, vapaa-ajanasunto, Viitasaari

Piharemontti, vapaa-ajanasunto, Viitasaari

(Julkaistu torstaina 24. heinäkuuta 2014.)

Mainitsin joku aika sitten päässeeni istutustöihin myös asiakkaiden pihoille. Esittelen tässä nyt yhden sellaisen kohteen. Kyseessä on vapaa-ajanasunto järven rannalla, naapurikunnan puolella. Pääsimme mukaan kohteen suunnitteluun ja toteuttamiseen yhteistyökumppanimme Infraneliö Oy:n kautta.

Vapaa-ajanasunnolle on tehty perusteellista remonttia laajennusosineen ja nyt vuoroon tuli piha-alueen kunnostaminen käytävineen, laatoituksineen  ja istutusalueineen. Pihasta haluttiin näyttävä ja kohtuullisen helppohoitoinen. Koko tontti ei kuulunut kunnostettavaan alueeseen, vaan piha-alueelle jätettiin myös runsaasti luonnontilaista metsää ja metsänpohjaa.

Infraneliö Oy teki tontilla konetyöt ja kiveykset: liuskekivilaatoitus pääsisäänkäynnin eteen, liuskekivikäytävät toiselle sisäänkäynnille, saunalle ja puuceelle sekä etupihan suuren istutusalueen reuna ruskeasta lohkokivestä. (Vastaavaa kiveä löytyy myös verkkokaupastamme muutamia erilaisia vaihtoehtoja, esimerkiksi seuraavat:https://www.kiviteos.fi/tuote/harmaa-harkkokivi/https://www.kiviteos.fi/tuote/musta-harkkokivi/ ja https://www.kiviteos.fi/tuote/harkkokivi-verhouskivi/) Istutusaluetta korotettiin hieman piharemontin yhteydessä, joten kivet asennettiin pystyyn. Maakostealla betonilla tehtyjen pohjien ansiosta kivet pysyvät hyvin paikallaan ja kestävät maan paineen paremmin.

Istutusalueiden kunnostaminen oli meidän vastuullamme. Teimme kunnostettavasta alueesta luonnossuunnitelman, hankimme tarvittavat kasvit ja muuta materiaalia (tukikepit, rhodomulta jne.) sekä istutimme kasvit paikoilleen. Istutustyö sujui joutuisasti yhdessä asiakkaiden kanssa. Korotettu istutusalue laajeni noin kaksi kertaa entistä suuremmaksi. Samalla poistimme yhden nurmikkoalueen käytävien välistä ja istutimme tilalle maanpeitepensaita. Hankittavia kasveja tuli siis jonkin verran, vaikka pystyimmekin hyödyntämään paikalla olevia kasveja todella hyvin. Syksylle jäi vielä sipulikukkien istuttaminen sekä joidenkin syksyllä kukkivien perennojen jakaminen.

Asiakas oli mukana pihan kunnostusprojektissa omasta toiveestaan. Tässä tapauksessa teimme siis suunnittelun ja kunnostustyössä olimme mukana osallistuvana työnjohtajana ja neuvonantajana. Tarjoamme pihan kunnostuksia myös ns. avaimet käteen periaatteella, eli asiakkaan ei tarvitse osallistua pihan varsinaiseen kunnostustyöhön ollenkaan. Kaikki pihojen kunnostus- ja rakennustyöt tehdään aina asiakkaan mukaan, eli asiakas päättää kuinka paljon haluaa olla projektissa mukana.

Pihalle on tehty hoitosopimus, joka kattaa joka vuosi kevät- ja syyskunnostuksen sekä tarvittaessa muut pihanhoitotyöt (kastelu, ruohonleikkuu, rikkakasvien torjunta, jne.). Kevät- ja syyskunnostus tehdään siis automaattisesti ja muut hoitotoimenpiteet asiakkaan pyytäessä. Ammattilaisen tekemät pihanhoitotyöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia.

Piharemontti

Näkymä päärakennukselta aitalle ennen piharemontin alkua.

Näkymä päärakennukselta aitalle kesken piharemontin.

Näkymä päärakennukselta aitalle kesken piharemontin.

 

Käytävä pääsisäänkäynnille ennen piharemonttia.

Käytävä pääsisäänkäynnille ennen piharemonttia.

 Käytävä pääsisäänkäynnille (ja laajennusosan sisäänkäynnille)  kesken piharemontin. Käytävien välistä korvattiin nurmikkoalue lamoherukalla (Ribes glandulosum) ja tuiviolla (Microbiota decussata) sekä pihalla olleilla perennoilla, mm. tulikellukka (Geum coccineum), viiruhelpi (Phalaris arundinacea var. picta) ja kurjenmiekat (Iris).

Käytävä pääsisäänkäynnille (ja laajennusosan sisäänkäynnille) kesken piharemontin. Käytävien välistä korvattiin nurmikkoalue lamoherukalla (Ribes glandulosum) ja tuiviolla (Microbiota decussata) sekä pihalla olleilla perennoilla, mm. tulikellukka (Geum coccineum), viiruhelpi (Phalaris arundinacea var. picta) ja kurjenmiekat (Iris).

 

Näkymä saunalta / aitalta pääsisäänkäynnille ennen piharemonttia.

Näkymä saunalta / aitalta pääsisäänkäynnille ennen piharemonttia.

Näkymä aitalta pääsisäänkäynnille piharemontin ensimmäisen vaiheen valmistuttua.

Näkymä aitalta pääsisäänkäynnille piharemontin ensimmäisen vaiheen valmistuttua.

 

Puuceen vierelle istutettiin alppiruusut 'Haaga' ja 'Elviira'

Puuceen vierelle istutettiin alppiruusut ’Haaga’ ja ’Elviira’

 

Korotettu istutusalue alkaa heti käytävälaatoituksen vierestä.

Korotettu istutusalue alkaa heti käytävälaatoituksen vierestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ostoskori

Back To Top
Haku